La fusta transparent: una tecnologia del futur disponible ben aviat?

Químics del Reial Institut Tecnològic d'Estocolm han presentat un material que pot substituir al vidre, creuen que aquest material ecològic es podrà utilitzar en varis àmbits i indústries.

Segons l'informe corresponent, publicat per l'institut, han aconseguit produir fusta transparent. Els químics van extreure de la fusta la lignina, un polímer que augmenta la rigidesa de la paret cel·lular, present en organismes vegetals com les plantes vasculars llenyoses. Sense aquest element, la fusta adquireix un color blanc. És aleshores quan els científics, a fi d'aconseguir la transparència del material, afegeixen a la fórmula polimetacrilat, que destaca per la seva transparència i resistència a les ratllades. Controlant el percentatge d'aquest acrílic, els químics han sigut capaços de jugar amb la transparència del material.

fusta-transparent-2

Aquesta innovació pot resultar d'interès per als arquitectes, ja que les façanes semitransparents podran donar molta llum al espai interior, preservant la privacitat de la vivenda. A més a més aquest material barat i renovable es pot utilitzar en la producció de bateries solars.

Enlaç a la Font aquí.