Estellat de llenya
des de 1973

L'estellat de llenya va iniciar l'activitat de la serradora l'any 1973.

La llenya és el sistema més econòmic i mediambientalment sostenible de calefacció.

Disposem de llenya d'Alzina i d'Olivera, tant per a usos particulars com professionals, a més de Garrofer i feixos de Pi idonis per a l'encesa ràpida del foc. Segons temporada també disposem de llenya de roure i ametller.

llenya text

Altres articles biocombustibles

A part de la llenya, a la nostra botiga també hi trobaràs altres productes com el pèl·let (servit en sacs de 15kg), briquetes, sarments (segons temporada) i pastilles, a més a més de productes de neteja i manteniment del foc.

3 opcions
de compra

Els nostres clietns poden venir a la serradora a triar i carregar directament la llenya. El preu és per pes, preu/Kg.

En temporada també tenim bosses ja preparades, una opció ràpida i cómode.

És l'opció més econòmica preu/kg. A partir de 1500kg portem gratuitament la llenya a domicili. Per a la descàrrega, el camió volca directament la llenya.

Servim a les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf.

Servim un mínim de 3 saques Big-Bag (aprox. 500kg/saca). En aquest cas el preu no és per pes, és preu/saca.

Per a la descàrrega, el braç del camió-grua arriva a un màxim de 6Mt.

La nostra
llenya

Alzina

La seva llenya és de molt bona qualitat i des de fa anys és la més utilitzada per escalfar la llar. Té una combustió més llarga que l’olivera i la seva flama és més pobre que qualsevol altre tronc, això fa que sigui la preferida per els que volen tenir més brases per cuinar. A més a més deixa un inigualable aroma a les carns que la fan única. També disposem d’alzina petita especial per estufes on l’estella grossa no hi cap. S’utilitza per fer carbó.

Olivera

A diferència de l’alzina, la seva combustió és més ràpida i té una flama molt més intensa, s’agraeix quan es vol escalfar ràpidament la casa i tenir un bon caliu. Encara que també es pot utilitzar per cuinar una barbacoa com a variant de l’alzina. Les pizzeries amb forn de llenya utilitzen l’olivera per el seu gran poder calòric. És una de les llenyes més utilitzades a tot el nostre país per la quantitat de materia prima que hi ha i la gran qualitat de la llenya.

Garrofer

És un arbre de secà, molt comú al Penedès i Garraf. Fa molta més flama que qualsevol altra llenya (a exepció del pi), crema amb molta energia i es consumeix molt ràpid, per contra deixa molt poques brases, tret que no el fa idoni per cuinar carns o peixos. Molt economic envers les antres llenyes, i gràcies a la seva flama pot ser el substitut del pi per tenir una gran foguera o per encendre si es dona el cas.

Pi

Una de les llenyes més utilitzades per qualsevol llar de foc, barbacoa, estufes, etc. Donada la seva facilitat en cremar i la seva flama, és la llenya més utilitzada per encendre ràpidament el foc, és l’estrella de les calçotades juntament amb els sarments, substitut natural de les pastilles per encendre, deixa molt poques brases. A la nostra botiga el podeu trobar en format a granel i en feixos d’estelles tallades fines per encendre el foc. Altament recomanat per acompanyar a l’alzina o l’olivera.

Propietats de la llenya

En el seguent gràfic podeu veure en una escala del 1 al 5 les diferencies que tenen les llenyes segons la seva potència calòrica, duració i quantitat de brases.