La llenya d’alzina és una de les més utilitzades en el nostre país. Aquí et compartim una llista de 7 casos d’ús diferents per la llenya d’alzina:

1

Calefacció domèstica

La llenya d'alzina s'utilitza habitualment com a combustible en estufes i xemeneies per escalfar llars durant l'hivern. És important saber que la llenya d'alzina es una llenya de consum lent i que és molt útil per mantenir el caliu de la casa amb la millora relació qualitat/preu, però si la casa està freda i es vol escalfar amb més rapidesa caldria optar per una llenya més calorica com l'olivera.

2

Rostidors i barbacoes

L'alzina proporciona un excel·lent sabor fumat que millora el sabor de carns i altres aliments rostits en graelles i barbacoes.

3

Forns de llenya

La llenya d'alzina és ideal per a forns de llenya utilitzats en la cocció tradicional de pa, pizzes i plats típics. Has cuinat alguna vegada amb alzina? Espectacular!

4

Fogueres i acampades

La llenya d'alzina és perfecta per crear fogueres durant acampades i activitats a l'aire lliure, proporcionant calor i un ambient acollidor, sense proporcionar una gran flama. Cal tenir en compte sempre les normes de seguretat abans de fer alguna foguera.

5

Assecat i fumat d'aliments

L'alzina s'usa en la indústria alimentària per assecar i fumar carns, embotits i formatges, ja que afegeix un sabor distintiu i agradable.

6

Artesania i tallat

La fusta d'alzina és apreciada per la seva duresa i la seva textura, per la qual cosa s'utilitza en la fabricació d'objectes d'artesania i per tallar escultures. Moltes de les activitats culturals del nostre pais fan ús d'alzina com el ball de bastons, les maces dels diables dels correfocs, o la inconfusible bitlla catalana, un esport tradicional català que s'ha recuperat fa pocs anys i és molt divertit de jugar.

7

Producció de carbó vegetal

La llenya d'alzina és una de les fustes preferides per a la producció de carbó vegetal, que s'utilitza en barbacoes i altres fins industrials.

Els coneixies tots? Cal destacar que l'ús responsable de la llenya d'alzina és fonamental per protegir els boscos i mantenir un equilibri ecològic adequat. Es recomana adquirir la llenya de fonts sostenibles i respectar les regulacions locals relacionades amb la tala i el consum de fusta. A Serradora Campamà complim amb les regulacions i tota la nostra llenya prové de fonts sostenibles. Pots comprar-la online aquí:

Preparat per comprar la millor llenya d'alzina?

Fes la teva comanda ara mateix!